Foto:EPA-EFE/DENIS BALIBOUSE

Dvoipogodišnja devojčica iz Majdanpeka čiji su rezultati u subotu pokazali pozitivan rezultat na koronavirus, na odmah ponovljenom testu je bila negativna na virus, potvrdila je za portal Nova.rs majka ove devojčice.

„Moje dete je do sada testirano tri puta testirano. Prvi put 10. maja zajedno sa nama, kada je moja sestra bila pozitivna i tada joj je test bio negativan. Drugi test je usledio nakon nedelju dana, a pozitivan rezultat je stigao u subotu, 23. maja. To je meni jako bilo čudno. Tražila sam da se istog dana ponovi testiranje, što je i odobreno od strane epidemiologa, i sada je test opet negativan“, kaže majka devojčice.

Ovoj porodici je i pored negativnog testa određena mera dvonedeljne kućne izolacije.

„Svi smo negativni na koronavirus, ali ćemo morati da ostanemo u izolaciji. Ne znam da li su testovi 100 odsto pouzdani, jer se sada ispostavilo da je posle samo dva dana test negativan. Ispoštovaćemo i ovu izolaciju, nakon čega će se ponovo odraditi testiranje“, dodaje majka.

Podećamo, i ukućani prvog zaraženog pacijenta u Majdanpeku, inače hroničnog bolesnika koji je bio vezan za krevet, bili su negativni na svim testiranjima.

Ista situacija je i sa vaspitačicama Predškolske ustanove „Marija Munćan“ u Majdanpeku čiji su kontakti bili negativni na svim testovima.

Dom zdravlja u Majdanpeku, kako kaže dr Dragan Fudulović, direktor ove ustanove, raspolaže sa 600 testova na imunoglobulin i ovim orijentacionim testovima biće podvrgnuti pacijenti bez tipičnih simptoma i za koje postoji sumnja da su oboleli od koronavirusa. Za zdravstvene radnike planirano je 200 ovih testova, a 400 za građane.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar