Detektivima u Srbiji najviše posla donose oni koji sumnjaju da ih partner vara. Kaže se da istina može biti skupa ili jeftina, ali oni tvrde da znaju i njenu tačnu cenu - 12.000 dinara ili sto evra, koliko košta testiranje na poligrafu, popularnom "detektoru laži".

Kada zazvoni telefon u detektivskoj agenciji, u 40 odsto slučajeva zovu oni koji sumnjaju da ih partner vara.

Onda sledi provera sa kim partner izlazi, sa kim se druži i, na kraju, stručna procena da li su sumnje klijenta opravdane.

„Mi imamo posla sa različitim ljudima, i naviknemo se da živimo sa tim. Nas sigurno neće kontaktirati neko kome je sve sjajno u životu. Uglavnom ljude muka natera, nas zovu oni kojima smo poslednje rešenje“, kaže detektiv Aleksandar Al – Obaidi.

Aleksandar Al -Obaidi / Photo: Printscreen TV NovaS

U poslu se oslanjaju i na poligraf, „detektor laži“ za koga tvrde da se ne može prevariti – ukoliko tom mašinom rukuje profesionalac.

„Da li ste nekada bili sa nekim, osim sa mužem? To je trik pitanje, jer neko može da shvati da se odnosi na ceo život, a neko samo na period braka“, objašnjava Mirsad Mehmedović, vlasnik detektivske agencije, na koji način se dolazi do istine uz pomoć poligrafa.

Zahvaljujući toj mašini, može da odredi i „cenu istine“.

„Istina košta 12.000 dinara ili sto evra. Eto toliko“, zaključio je Mehmedović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar