Goran Vesić, Lasta
Foto: N1/TANJUG/ PREDRAG MITIC

U Skupštini Beograda danas je održan sastanak menadžmenta firme "Lasta" sa gradskim vlastima, među kojima je bio i zamenik gradonačelnika, Goran Vesić. Naime, njemu je činjenično predstavljeno da optužbe iznete na račun radnika "Laste" nemaju veze sa istinom, a utvrđeno je da su lažne informacije stizale iz Sekretarijata za saobraćaj.

Potpredsednik nezavisnog sindikata radnika „Lasta“ Dragan Filipović, navodi da su mu iz menadžmenta preneli da razgovori nisu bili napeti, ali da je stid bio vidan na licima Vesićevih saradnika.

„Nama su preneli tok razgovora i kazali da situacija nije bila napeta. Vesić je shvatio da je pogrešio. Naš menadžment ga je upitao kako je moguće da je poverovao da je intezitet saobraćaja vikendom i radnim danima – isti“, naveo je Filipoivć. On dodaje da trasa za Mladenovac koja je bila sporna, nije ni pomenuta. Filipović ističe da je odlučeno da se formira komisija koja će odlučivati o odgovornim za širenje neistininith informacija, nakon čega će biti podnete krivične prijave.

PROČITAJTE JOŠ

„Mi smo obavestili sve o ovom sastanku. Naše aktivnosti unutar „Laste“ ne prestaju, a najavljene su i smene ljudi koji su loše radili svoj posao, odnosno, protv naših interesa“, podvlači Filipović. Napominje da je od Gorana Vesića stiglo obećanje da će od Ane Brnabić i Siniše Malog tražiti da „Lasta“ postane državno preduzeće.

Podsetimo, nezadovoljstvo radnika „Laste“ usledilo je i posle krivične prijave grada, a zatim i niza napada zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, koji je tvrdio da to preduzeće „pljačka kasu grada“. Saobraćajno preduzeće Lasta saopštilo je da je apsolutno netačno da ne izvršava sve obaveze iz Ugovora o javno-privatnom partnerstvu sa Gradom Beogradom u obavljanju javnog prigradskog i lokalnog prevoza putnika.

BONUS VIDEO: Protest radnika Laste

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram