Foto: Promo

Približava nam se još jedan doček Nove godine, vreme velike zabave ali i naporne organizacije. Izbor gde proslaviti Novu godinu, da li u restoranu, hotelu ili nekom putovanju može biti dosta izazovno, jer zavisi od mnogo faktora Ti faktori su najčešće budžet, atmosfera, dostupnosta mesta, kvalitet ponude, muzike i naravno lokacija...

Ukoliko ste u među onima koji još nisu odlučili gde će za doček, onda je ovaj tekst namenjen vama. Zato predstavljamo nekoliko koraka na koje treba obratiti pažnju prilikom odabira mesta.

Vreme kao ključan faktor

Imajte na umu da je najvažnije rezervisati mesta na vreme, za šta god da se odlučite! Vreme je jedno od glavnih faktora u samoj organzaciji za doček .Ne počinjite pripreme u poslednjem trenutku, važno je da isplanirate unapred kako biste izbegli probleme i povećali šanse za pronalaženje povoljnijih opcija, jer se popularne lokacije brzo popune . Rano planiranje vam omogućava dovoljno vremena za izbor boljih opcija i mogućnost rezervisanja najboljih mesta za sedenje u objektu. Obratite pažnju kada budete zvali da se raspitate u o samom događaju, jer će vam većina  prodavaca reći da je restoran skoro pun i da ima još samo malo slobodnih mesta. To je način da vas ubrzaju u vašoj odluci, kako biste što pre impulsivno rezervisali kod njih.

Foto: Promo

Odnos cene i kvaliteta

Cena je važna svima i jedanje  od ključnih faktora koji utiču na izbor  za dočeka Nove godine. Kada jasno definišete koliko novca ćete izdvojiti, možete krenuti na dalje planiranje. Prosečna cena u restoranima u Beogradu je oko 70 evra po osobi, odnosno od 40 evra pa sve do 200 evra po osobi, u zavisnosti od toga koliko je luksuzno ili popularno mesto za proslavu. Na cenu utiče i muzički program, kao I izbor hrane I pića, a najčešće dosta varira I u zavisnosti od mesta sedenja. Važno je da je cena transparentna kada birate local za proslavu, jer to doprinosi izgradnji poverenja između organizatora i gostiju.

Poverenje u organizatora

Vrlo je važno obratiti pažnju i na to da li organizator ima dugogodišnju tradiciju u organizaciji ovakvih vrsta proslava, jer najčešće oni koji nemaju iskustvo, a novi su u poslu, pokušavaju da ostvare brzu zaradu praveći velike greške. One najčešće podrazumevaju dupliranje mesta za sedenje, loša usluga, neorganizovano veče i nepotpun meni. Proveren organizator može značajno uticati na odabir i celokupnu atmosferu, pružajući gostima iskustvo vredno pamćenja. Jedan od ključnih aspekata koje provereni organizatori donose jeste iskustvo, što znači da su upoznati sa izazovima i detaljima koji čine proslavu uspešnom. Još jedan važan detalj koji treba uzeti u obzir pri izboru organizatora, tj. ugostiteljskog objekta, jeste da li raspolažu sa parking mestima.

Foto: Promo

Hrana i piće po meri

Jedan od ključnih elemenata koji često ostavlja snažan utisak na goste je ponuda hrane i pića. Kada je reč o gastronomskoj ponudi, tu posebno budite oprezni jer nemaju svi restorani isti meni a i ne uključuju svi “all inclusive”. Često se dešava da ukoliko za doček peva neko ko popularan, cene mogu biti dosta veće, a što se ponude tiče ona može podrazumevati “all inclusive hranu”, ali samo jedno piće dobrodošlice,  dok ostala pića plaćate po utrošku. Onda će vas sam doček koštati mnogo više nego što ste planirali. Neki restorani nude “all inclusive” uslugu po nižim cenama od tržišta, a na dan proslave vas dočeka drugačiji scenarijo. Na stolu vas ne dočeka ono što je bilo u ponudi ili čak i ne bude hrane na samom stolu. Zato birajte proverene restorane, kako biste uživali u Novogosišnjoj noći.

Foto: Promo

Muzički i večernji program

Celovečernji događaj zahteva i veoma dobro isplaniran program, te su adekvatan broj mesta i atmosfera u prostoru od presudnog značaja. Pažljivo odabrana muzika gotovo da je garancija dobre zabave, jer kada je reč o muzici, ponuda je zaista raznovrsna te večeri. pa u većini slučajeva to i bude presudno za donošenje odluke.  Na vama je da pogledate ponudu na sajtovima organizatora, ili na različitim portalima koji oglašavaju doček Nove godine i odaberete opciju koja najviše odgovara vašem muzičkom ukusu. Ono što ne treba da vas čudi je viša cena dočeka za izvođače koji su popularniji. Ipak, to ne znači da ćete se lošije provesti uz manje popularan bend ili izvođača. Prilikom rezervacija, ukoliko idete preko agencija ili portala, proverite posrednike detaljno, kako ne bi došlo do nepredviđenih problema. Najsigurniji način je ići direktno preko samog organizatora tj. ugostiteljskog objekta.

Takvi objekti posluju u okviru Azzaro klubova, čiji iskusan tim već više od deceniju organizuje najrazličitije vrste proslava, uključujući I nezaboravne dočeke Nove godine. Sve njihove ponude su jasno prestvaljene na njihovom sajtu, a dodatno se možete raspitati I pozivom na broj 062 490 490 .

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar