Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Dr Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja ističe da je situacija u Novom Pazaru izuzetno ozbiljna, da je broj prvih pregleda u poslednja dva, tri dana skočio za više od 60 odsto, a broj hospitalizovanih pacijenata za 100 odsto, pa ih je trenutno u bolnici 80.

„Broj PCR pozitivnih povećao se u novembru za 300 odsto u odnosu na oktobar. U kućnoj izolaciji je 126 PCR pozitivnih pacijenta i 280 kontakata, koje Zavod za javno zdravlje svakodnevno prati, što je ukupno 400 njih u izolaciji. Oni mogu biti potencijalna bomba s obzirom na to da je kovid 19 nepredvidiv“, rekao je Mirsad Đerlek u današnjoj izjavi za Kurir.

Đerlek je rekao da je sa menadžmentom Opšte Bolnice Novi Pazar ispred Ministarstva Zdravlja, dogovorio formiranje privremene kovid bolnice u novopazarskoj banji, što je i urađeno i tim potezom je obezbeđeno 80 mesta za pacijente. Ali je rekao i da, ako se ovako nastavi, nesumnjvo je da će se junski scenario ponoviti u Novom Pazaru.

Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

„I ako smo uspeli da obezbedimo novih 80 mesta za pacijente mi smo tražili u dogovoru sa Ministarstvom odbrane, od gradskog Kriznog štaba, da se oformi privremena bolnica u sportskoj hali ‘Pendik’. I do dana današnjeg nismo dobili objašnjenje od gradskog štaba zašto ta bolnica nije formirana, s obzirom na to da smo u junu prošli pakao i da zbog svega ovoga napred navedenog može da nam se ponovi scenario iz juna. Zamolio bih Krizni štab u Novom Parazu da shvati ozbiljno preporuku Ministarstva zdravlja i da u što kraćem roku obezbedi sve za otvaranje još jedne privremene kovid bonice u Novom Parazu“ rekao je Đerlek.

Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Prema podacima koje smo danas objavili, a koje je potvrdio Krizni štab Grada Novog Pazara, tokom jučerašnjeg dana bilo je više od 120 pregleda, od čega se čak 80 pacijenata kovid ambilanti javilo po prvi put. Jedan pacijent je preminuo, dok su dva pacijenta na respiratorima.

Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Broj zaraženih pacijenata kod kojih je prisustvo virusa potvrđeno putem PCR testova je veći za 16 pacijenata, dok se na bolničkom lečenju nalazi 80 pacijenata.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar