Ilustracija Foto:N1

Stanovnici niškog naselja Pasi Poljana jutros su na kratko dobili vodu, ali je brzo nestala, a neki delovi naselja su bez vode već peti dan. Iz JKP Naissus navode da problem sa vodosnabdevanjem imaju delovi druge visinske zone u gradu, zbog toga što neki stanovnici južnog dela Niša troše previše vode i ističu da vode ima u izvorištima, ali nema kapaciteta da se ona dopremi.

pročitajte još:

Nadležnima u Gradu, Vodovodu i Opštini Palilula neki od meštana ovog naselja su uputili i otvoreno pismo, uplašeni da ovaj problem neće biti tako brzo rešen, pišu Južne vesti.

„Evo počinje peti dan kako u našem naselju Pasi Poljana nema vode, ili je na kratko ima ali samo tokom sitnih jutarnjih sati i to sa slabim pritiskom. Pošto smo od dežurne službe svih ovih dana dobijali različite informacije, jednom je kvar, drugi put restrikcija, pa preterana potrošnja, pa opet kvar – slutimo da nam se pripremaju problemi sa kojima ćemo bojim se u budućnosti često da se srećemo. Takođe nikakva cisterna niti išta slično nije organizovano da se bar malo umanje muke ljudi u naselju. Da stvar bude još iritantnija i ponižavajuća za sve nas, 4 perionice na Ledenoj Steni, na samo kilometar od Pasi Poljane, rade 24h punim kapacitetom“, navodi se u pismu koje je stiglo i u redakciju Južnih vesti.

Par hiljada stanovnika u niškom naselju Pasi Poljana već peti dan je bez vode. Kako meštani javljaju voda je na kratko stigla tokom prepodneva, ali su slavine ubrzo opet „presušile“.

„Stiglo je jutros na dva sata, ali bilo je slabo, popodne se opet čulo u cevima ali nema vode. Idemo kod komšije uzimamo sa bunara da se okupamo“, kaže jedan sagovornik.

Osim Pasi Poljane gde nema vode, problem sa vodosnabdevanjem imaju i stanovnici u Kovanlučke ulice, Apelovca i delovi druge visinske zone, navode iz JKP Naissus i poručuju da normalizacija vodosnabdevanja zavisi od solidarnosti komšija i apeluju na Nišlije da ne koriste vodu za zalivanje bašte, pranje dvorišta i automobila.

Problema sa vodosnabdvevanjem i slabim pritiskom imaju i meštani sela Vukmanovo i Vlase, ali oni za razliku od Pasipoljanaca nisu priključeni na gradski vodovod.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar