Foto: Screenshot

Slika zvanične stranice Filološkog fakulteta na kojoj se vidi naslov "Ukidanje vanrednog stanja i uspostavljanje prevoza- preduslovi za nastavak rada fakulteta u sedištu" diglo je danas poprilično prašinu, posebno među studentima ovog fakulteta koje je dekan profesorka dr. Ljiljana Marković informisala ni manje ni više nego preko medija bliskih vlastima TV Pinka i Večernjih novosti.

Mnogi studenti ostali su zatečeni kada su na naslovnoj strani sajta Filološkog fakulteta ugledali dve vesti od kojih je jedna vodila na gostovanje dekanke u jutarnjem programu TV Pink pod nazivom „Svitanje“, u kojem ona priča o tome koji su preduslovi da se nastava na fakultetu obnovi posle prekida zbog pandemije koronavirusa.

Pomenuto gostovanje na Pinku bilo je 29. aprila putem video-linka. Da situacija bude još gora, kao ilustracija vesti na sajtu stajao je logo ove „ružičaste televizije“, ali je u međuvremenu zamenjen.

Takođe, studenti su mogli da se informišu i preko skeniranog teksta reportaže objavljene u Večernjim novostima od 28. aprila ove godine sa dr. Ljiljanom Marković o ovom fakultetu u redovnom i vanrednom stanju, o tome kako su studenti uspešno prešli na digitalnu nastavu u vreme pandemije ne plašeći se ni virusa ni ispita.

Ostaje nejasno zašto je ova visokobrazovna institucija na naslovnoj stranici sajta, studente i čitaoce uputila na Pinkov Jutjub kanal i na tekst iz Večernjih novosti, umesto da ih o pitanjima o ponovnom uspostavljanju rada, kao i do sada, informiše putem obaveštenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare