Foto;Nova S

Slavica Ðukić Dejanović, u razgovoru sa Majom Nikolić, u emisiji "Među nama"izjavila je da se u video-link psihoterapijama koje obavlja preko interneta, ljudi najčešće žale na strah od neizvesnosti i bolesti, na paniku, nesanicu i poručila da je u ovim teškim momentima samoizolacije, važno imati isplaniranu dnevnu dinamiku.

„Samo sinoć je bilo 375 osoba koje su imale potrebu da razgovaraju, a komunikacija je kao u ordinaciji. Sugestija koju sam davala odnosi se na fizički stav i držanje, kod onih koji imaju paniku kako da dišu, opuste mišiće, na šta da misle itd. Oni koji imaju nesanicu, važno je da primenjuju higijensko-dijetetski režim“, kazala je Ðukić Dejanović za televiziju NovaS.

Kako je navela, kod nesanica je prevashodno važno preko dana biti budan, imati isplanirane aktivnosti, a od 17 časova pa na dalje ne koristiti psiho-stimulativna sredstva poput kafe, energetskih i slatkih gaziranih pića…

„Te osobe bi trebalo u istom terminu da idu u postelju, ako se eventualno noću probude da se ne prevrću po krevetu i ne muče već da ustanu dok se malo ne umore kako bi se opet vratili u krevet“, rekla je Ðukić Dejanović.

Ona je pozvala one „po prirodi optimiste“ da iskoriste ove trenutke koji su na generalnom planu zabrinjavajući, da povećaju aktivnost ka humoru, šali, kreativnosti…

„To su pravi socijalni biseri“, zaključila je ona.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram