U prvomajskom trobroju novina "Nova" profesor Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu Dejan Jović ocenjuje da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ako bude doveden do zida, odlučiti za Zapad.

„Ako Srbija uvede sankcije Rusiji, biće pohvaljena, ali ne vidim da će doći do nekog čvrstog obećanja kada se radi o prijemu u EU“, ističe Jović u intervjuu za „Novu“.

Pod naslovom „Radnici u Srbiji danas nemaju razloga za slavlje“, list analizira kojih je pet najvećih muka radnika u Srbiji i upozorava da smo od „ekonomskog tigra“ postali zemlja sa jednom od najnižih minimalnih zarada u Evropi.

„Retko kad oblačim belu košulju, a kamoli belu zastavu“ poručuje muzički novinar i publicista Petar Peca Popović.

Popović, urbana legenda Beograda, u razgovoru za „Novu“ pita: „Dokle će intelektualna elita da ćuti? Biti intelektualac u maloj kulturi, malom društvu je velika odgovornost. Ako pristanete da ćutite, vi ste saučesnik“

U tekstu „Beogradski glumci u zagrljaju Splita“ list piše o učešću pozorišnog ansambla Ateljea „212“ na Festivalu Marulićevi dani.

„Nova“ pod naslovom „Jović bi Jokićevim putem, još dva bisera mogu u NBA“ donosi priču o trojici srpskih košarkaša koji su prijavljeni za predstojeći draft.

Pronađite svoj primerak prvomajskog trobroja novina „Nova“ sa dodatkom o putovanjima na osam strana.

BONUS VIDEO: Anketa – Pitali smo građane šta misle o poskupljenju goriva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare