Foto: Arhiva

Dečje igralište u beogradskom naselju Mirijevu (opština Zvezdara) trebalo bi da bude pozitivna stvar. Zato ga je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i otvorio, slavodobitno. Ipak, da tu nešto smrdi - i doslovno i figurativno - pokazale su već prve reakcije dece koja ga koriste.

Naime, igralište je otvoreno u neposrednoj blizini divljeg kanalizacionog ispusta, pa deca ne mogu da se igraju zbog nepodnošljivog smrada koji se širi okolinom.

Sa ovim primedbama portalu Nova.rs javili su se brojni čitaocui, a na njega ukazuje i Narodna stranka, u nedabvno objavljenom saopštenju.

„Pitam Vesića kome je pala na pamet ideja da na kanalizaciji gradi igralište? Igralište je napravljeno u Šejkinoj ulici u donjem delu Mirijevskog potoka, koji je pretvoren u nelegalni kanalizacioni ispust zbog nebrige gradske vlasti, a pre 20 godina mogla je da se pije voda iz tog potoka“, rekao je predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke Zvezdara Vid Ninić u programu „Otvoreno“. Ninić je naveo da se nepodnošljiv smrad od kanalizacije širi i u naselju Gornje Mirijevo, a da je kritično mesto i Zvezdarska šuma, koja je leglo prljavštine.

On je istakao da je kanalizacija najveći problem u opštini Zvezdara, koju čini 17 mesnih zajednica, a pet je ugroženo nedostatkom kanalizacione mreže – Severni bulevar, Staro Mirijevo, Veliki Mokri Lug, Mali Mokri Lug i Novo Mirijevo.

„Problem kanalizacije postoji i u stambenom delu Mirijeva, u ulicama Mihaila Bulgakova i Marije Crnobori, gde su kanalizacioni ispusti iz stambenih zgrada protivzakonito pušteni u Mirijevski potok, što je van svake pameti“, rekao je Ninić.