Darija Kisić Tepavčević, krizni štab, konferencija za novinare
Darija Kisić Tepavčević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ministarka za rad i članica Kriznog štaba, epidemiološkinja Darija Kisić Tepavčević rekla je da ne poznaje lično nijednog lekara koji savetuje svoje pacijente da se ne vakcinišu. Dodala je, povodom telefonskog broja koji je saopštilo Ministarstvo zdravlja za prijavljivanje lekara koji ne preporučuju vakcinaciju bez jasnog, opravdanog i konkretno navedenog medicinskog razloga, da ne samo da to apsolutno podržava, "nego jedino tako može i treba".

Na pitanje novinara N1 da li bi prijavila lekara za kojeg bi saznala da ne preporučuje vakcinaciju, ona kaže da bi to učinila apsolutno.

„Jako sam razočarana i tužna ako se to stvarno dešava na terenu i tu moramo da reagujemo upravo na način kako je (ministar zdravlja Zlatibor) Lončar predložio, jer neko ko je završio medicinu apsolutno ne sme da tako postupa, jer je to u suprotnosti sa stručnim i etičkim kodeksom“, istakla je ona u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Na pitanje da li takvi lekari treba da ostanu bez licence za rad, ona je kratko odgovorila: „Naravno da da“.

Lončar je juče rekao da sve nepravilnosti koje budu dostavljene putem pomenutog broja biće procesuirane pred sudom časti Lekarske komore Srbije, odnosno biće podnete prijave za ugrožavanje života i zdravlja građana protiv navedenih lekara.

Bonus video – Poziv na booster: raste li vakcinacija trećom dozom?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)