Neda Radojević, ćerka Svetozara Radojevića koji je 13. aprila hospitalizovan u Gradskoj bolnici u Pančevu sa početnom fazom zapaljenja pluća, kaže za portal Nova.rs da njihova porodica već osam dana čeka rezultate njenog oca na koronavirus.

Radojevićeva, vidno zabrinuta, zahteva i da se ispitaju uslovi u kojima je njen otac testiran, navodeći da su mu lekari bris uzeli, ni manji-ni više nego, ispred Infektivne klinike u Beogradu, odakle je prebačen u pančevačku bolnicu. Da sve bude gore, Svetozar, koga je naš portal kontaktirao, navodi i da su im danas u bolnici rekli da je došlo do određenih propusta prilikom slanja testova, te da će im uzeti nove briseve.

Radojevićeva u razgovoru za portal Nova.rs kaže da je njen otac Svetozar hospitalizovan prošlog ponedeljka sa početnim stadijumim pneumonije u Gradsku bolnicu u Pančevu, nakon što su ga iz ambulante Doma zdravlja u Lajkovcu, gde ova porodica živi, prevezli u Beograd.

„On je u Lajkovcu pregledan ambulantno i nakon što je njegov rentgen pluća pokazao početni stadijum pneumonije, ali i zbog činjenice da je ranije imao virus grip, odvežen je sanitetom na Kliniku za infektivne i tropske bolesti u Beogradu. Tamo su ga doktori testirali na ulici, ispred bolnice, odnosno ulaznih vrata klinike. Nisu ni ušli unutra da provere, već su mu ispred bolnice saopštili da je Beograd pun i da ga prevoze u kovid bolnice, a jedna od njih je i ta u Pančevu, gde se trenutno nalazi“, tvrdi Radojevićeva.

Foto:EPA-EFE/ANDRE PAIN

Kako navodi, njenom ocu Svetozaru su prilikom zbrinjavanja u pančevačkoj bolnici saopštili da ga neće ponovo testirati na koronavirus, jer su to uradili u Beogradu i da ti testovi idu na Institut Torlak, nakon čega će dobiti rezultate.

„Prvo su rekli da će rezultati biti gotovi za 24 sati, potom 48, a mi ih još uvek nemamo. Prošlo je osam dana od testiranja, mi ne znamo da li je on pozitivan na koronavirus ili nije. Mom ocu u bolnici ne daju nikakve opširnije rezultate što se tiče testa. Niko od njih, sumnjivih pacijenata koji su smešteni na prvom spratu pančevačke bolnice, nije dobio svoje rezultate. Pitam se da li je taj test sada uopšte validan, nakon ovolikog protoka vremena?!“, ističe Radojevićeva.

Radojevićeva navodi i da je njen otac dobrog opšteg zdravlja i trenutno prima terapiju za ono sekundarno zbog čega je hospitalizovan. Ipak, ističe da je jako neodgovorno to što njihova porodica još uvek ne zna da li je njihov otac pozitivan na koronavirus.

„U svemu ovome je sporno to što rezultata testova još uvek nema. To je stopiralo rad cele naše porodice, mi ovde sedimo i čekamo, ne radimo. Nalazimo se u „tampon zoni“, niti smo u karantinu, niti nismo. Simptome nemamo, ali prosto, kako je moguće da rezultata još uvek nema?! Ja sam išla u posetu kod oca, odnosno da mu odnesem stvari, pošto, naravno, nisam mogla da uđem da ga vidim. Sve druge bolničke procedure su u redu, ali, interesuje nas dokle će ovo iščekivanje trajati“, ističe ćerka.

Pacijent Svetozar Radojević, sa kojim je naš portal stupio u kontakt, potvrđuje navode svoje ćerke, dodajući i da im je danas saopšteno da je došlo do određenih propusta, te da će im, ipak, do petka uzeti nove briseve na koronavirus.

„Danas nam je doktorka rekla da je napravljen neki propust, da su se testovi očigledno izgubili, te i da sada dođu rezultati-oni više nisu validni. Dodala je i da će nam u naredna dva dana izvaditi nove uzorke i poslati u laboratoriju, pa ćemo znati rezultate. Nelogično mi je da nas leče toliko dana, a da ni ne znamo da li smo pozitivni ili negativni na ovaj virus“, ističe Svetozar.

Radojević navodi da se dobro oseća, kao i da je smešten u sobi sa još trojicom pacijenata, koji takođe čekaju rezultate na koronavirus.

„Nas trojica nemamo kontakt ni sa kim, pa se ne plašimo da ćemo se zaraziti, ali opet, strašno je da nemamo rezultate. Ja se dobro osećam, kao i moji cimeri, medicinsko osoblje u pančevačkoj bolnici je zaista korektno i na visokom nivou. Mislim da je najveći propust nastupio u lokalnom Domu zdravlja, jer tamošnjim lekarima nije ni palo na pamet da mi snimaju pluća, sve dok im sam nisam zatražio“, dodaje Radojević.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare