Novine "Nova" u izdanju od srede objavljuju da je bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin letos formirao novu upravu i ovlastio pripadnike ove agencije da mogu da hapse.

List piše da je predviđeno da u redove tajne policije pređu specijalci iz MUP, a sagovornici „Nove“ veruju da se u pozadini ovog „projekta“ kriju mahom partijski, a ne državni i javni interesi.

„Ne verujem da je ovakvo razvlašćivanje Gašića genijalno osmislio Vulin. To mi nekako više ‘miriše’ na Vučića, kao stratega i arhitektu zamešateljstva, gde u sistemu vlasti niko nikome ne veruje i svako svakome radi o glavi“, ističe advokat Ivan Ninić.

„Vučić one koji smetaju ili potkupi ili otpusti ili uhapsi“, ističe u intervju za „Novu“ Danica Popović, profesorka Ekonomskog fakulteta.

„Nova“ piše i kako bukte sukobi među naprednjacima od Niša, Kruševca do samog vrha stranke: „Ni Vučić više ne može da smiri naprednjake u Nišu“.

„Najžešći sukobi u Nišu se dešavaju zbog unutarstranačkih izbora i borbe za pozicije, bilo je i tuča, intervenisala policija, otimali su se oko zapisnika, sastancima mesnog odbora SNS prisustvovali ‘momci s kapuljačama'“, navodi izvor lista.

Novine objavljuju i da su poljoprivrednici i premijerka Ana Brnabić na korak do rešenja višednevnih protesta: „Prekinute blokade puteva, delimično ispunjeni zahtevi“.

„Pesme će živeti i kada nas više ne bude“, poručuje u intervjuu za „Novu“ Davor Lukas, iz grupe „Fit“, pred rođendanske koncerte ovog benda.

„Kad smo došli u Beograd, ljudima smo bili egzotični, kao neki Jamajčani, ali odmah su nas prigrlili“, kaže za naš list frontmen čuvenog riječkog benda. Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

BONUS VIDEO – Šta je paorima obećano u Vladi