U božićnom dvobroju u četvrtak, uz Božićni dodatak na osam strana, u novinama "Nova" čitajte sve argumente da zaokružite da ili ne na referendumu o izmenama Ustava iz oblasti pravosuđa. Na tu temu za novine pišu Miodrag Majić, sudija Apelacionog suda i Milan Antonijević, pravnik.

„Gordo posrtanje u septičku jamu“, naslov je intervjua dramskog pisca Siniše Kovačevića.

„Boli me ‘Rio Tinto’, ja sam na odlasku, ali će on zagaditi život našim potomcima. Boli me činjenica da je na čelu najvećeg sistema u ovoj zemlji čovek koji je završio fakultet za uslužne delatnosti, znači da može da bude dobar šef sale. Boli me činjenica što se termoelektrana loži blatom. Što smo umirući narod, što svake svake godine 50.000 mladih ljudi ode iz ove zemlje“, priča pisac.

„Vučić brani vlast novcem svih građana“, kaže Danica Popović, profesorka Ekonomskog fakulteta za „Novu“. Ona dodaje da je ova država „toliko ogrezla u kriminalu sa drogom i ubistvima da ova novčana davanja i otimanje privatne svojine deluju kao čiste stvari, iako su daleko od toga“.

Foto:Nova.rs

„Od ‘zlatnog doba’ će na kraju i jadni Vučić morati da odustane, a penzioneri neka se pripreme da ponovo vraćaju novac koji je njihov predsednik potrošio ne bi li ponovo bio izabran“ objašnjava profesorka.

„U vazduhu se oseća da sledi rasplet“, poručuje Marko Šelić Marčelo, muzičar i psac.

„Nešto se tu lagano pomera, možda je apatija dostigla svoj vrhunac i počeo je da se drmusa lonac“, kaže Marčelo kojiu je objavio album „Nojeva varka“ ,a pesma JBG je nezvanično nazvana „himnom sivih budućih protesta na Balkanu“.

Da Beogradu preti urbani slom tvrdi Ksenija Petovar, profesorka Arhitektonskog i Geografskog fakulteta u penziji.

„Gramzivost, pohlepa i pravo jačega ukinuli su planiranje i gradnju po meri čoveka“, kaže ona u intervjuu za „Novu“.

U Božićnom dodatku pročitajte sve o poreklu običaja na taj dan, kao i vezi između Božića i umetnosti.

BONUS VIDEO: Ambasador Hrvatske o slučaju nestanka Mateja Periša