Foto: Nova S

Večerašnja gošća emisije "Među nama" bila je Danica Grujičić, direktorka Instituta za onkologiju, koja je sa novinarkom i voditeljkom Majom Nikolić, govorila na temu - ko će sutra da nas leči?

Nikolić je na početku emisije upitala ima li Srbija dovoljno lekara, te dodala da je Grujičić rekla da imamo razloga za brigu.

„Do 2025. godine, 25 lekara, sada vodećih, koji su načelnici odeljenja na Institutu za onkologiju, odlazi u penziju. Ne znači da neće imati ko da leči pacijente. Imamo mi generacije ljudi koji imaju 40, 50 godina, koji su puno naučili. Međutim, komplikovanija je svake godine terapija, i hemioterapija, pacijenti moraju da se mnogo češće kontrolišu i jednostavno, mi moramo imati veći broj lekara, koji će preuzeti ulogu ovih lekara, koji su danas vodeći onkolozi u Srbiji“, rekla je Grujičić i dodala:

„Moraju Institut za javno zdravlje Srbije i lekarska komora Srbije, da pogeldaju sve te podatke koje imaju o nama i da vide koje su to grane medicine kojima će nedostajati lekari“, kazala je između ostalog Grujičić.

O čemu je još govorila Danica Grujičić, pogledajte u video snimku:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare