Krizni stab
Ana Brnabić, Sednica Kriznog štaba Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Krizni štab zaseda danas, a prema ranijim najavama tema je i evntualno uvođenje kovid propusnica.

Prošla sednica Kriznog štaba održana je 5.oktobra. Lekari su tada tražili pooštravanje mera – ograničavanje broja okupljenih u zatvorenom prostoru i skraćivanje radnog vremena za pojedine, pre svega ugostiteljske objekte. Njihov zahtev nije uslišen, a premijerka nam je objasnila da je najvažnija mera vakcinacija.

Ipak, i premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar uveravaju da se od kovid propusnica nije odustalo i da se traže najbolji modaliteti. Po svemu sudeći, kovid propusnice biće jedna od tema današnjeg Kriznog štaba.

Da se na kovid propusnicama intenzivno radi za naš portal su potvrdili i zaštitnik grašana i poverenik za informacije od javnog značaja. Po svemu sudeći one će važiti samo za ulazak u one objekte bez kojih možemo – poput kafića, bioskopa i pozorišta. Prehrambene prodavnice i zdravstvene institucije toga bi trebalo da budu pošteđene.

Na današnjoj sednici Kriznog štaba razmatraće se i preporuka da se treća doza vakcine prima nešto ranije, već posle pet meseci. Konačan sud trebalo bi da da Nacionalno telo za imunizaciju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare