Danas zaseda Krizni štab: Kako će se i kada poći u školu

Društvo 14. jan. 202207:24 > 07:24
Podeli:
Krizni štab Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Krizni štab zaseda danas u 15 časova u Palati Srbija. Sednica je zakazana nakon što je novi soj omikron doveo do obaranja novih rekorda u broju zaraženih - dostigli smo 13.753 novozaraženih.

Sudeći po najavama zvaničnika, ne očekuju se neke oštrije mere. Jedna od tema biće početak drugog polugodišta. Osnovci u Vojvodini trebalo bi da se vrate u klupe narednog ponedeljka, a u užoj Srbiji 24. januara. Po svemu sudeći, produžetka raspusta neće biti.

Ipak, članica Kriznog štaba, virusolog, Tanja Jovanović kaže da bi u aktuelnim okolnostima i epidemiološkoj situaciji žaci trebalo da na nastavu krenu online.

„Moje mišljenje je da uz ovoliki broj zaraženih nastava treba da se odvija od kuće“, navodi Jovanović.

Kako mediji prenose, medicinski deo Kriznog štaba će opet tražiti da kovid propusnice budu obavezne 24 sata u ugostiteljskim objektima, da se skrati radno vreme i smanji broj dozvoljenih ljudi u zatvorenom prostoru.

Najverovatnije će biti doneta odluka da drugo polugodište počne kada je i planirano, 24. januara, dakle neće biti produžen raspust. S tim da bi deca do petog razreda imala kombinovanu nastavu, a ostali i srednjoškolci onlajn - prenosi Telegraf.

Bonus video: Čekajući Krizni štab

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar