Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U Srbiji će danas tokom dana biti umereno i potpuno oblačno, mestimično sa slabom kišom, koja će ujutro i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve, posle podne centralne i istočne, a uveče i tokom noći će se proširiti i na ostatak zemlje, a na visokim planinama u toku noći kiša će preći u sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutro će po kotlinama i visoravnima južne i istočne Srbije biti mestimično magla ili niska oblačnost, koja se u Negotinskoj Кrajini može zadržati i tokom prepodneva.

Vetar će ujutro i pre podne biti slab i umeren, na jugu Banata povremeno i jak južni i jugoistočni, od sredine dana na severu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima u skretanju na severozapadni.

Jutarnja temperatura će se kretati od minus jedan do osam stepeni a najviša od 10 do 15 stepeni Celzijusa, u mestima sa dužim zadržavanjem magle će biti hladnije, oko sedam stepeni.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom. Duvaće slab i umeren vetar južnih pravaca, od sredine dana u skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura će se kretati od tri do osam stepeni, a najviša dnevna oko 15 stepeni.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar