Pijaca Zeleni venac Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Danas se obeležavala Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Ovaj praznik se zvanično obeležava neradno, ali to ne važi za sve. Napravili smo spisak i najvažnije informacije o radnom vremenu pojedinih uslužnih delatnosti - od radnji do benzinskih pumpi.

Prodavnice, tržni centri, pumpe…

Tržni centri u Beogradu rade redovno, a prodavnice prehrambene robe moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova. Veliki hipermarketi takođe uglavnom rade po redovnom radnom vremenu.

Benzinske stanice rade 24 sata samo na putevima prvog i drugog reda, a ostale najmanje od 6 do 20 časova.

Pijace

Beogradske pijace rade uobičajeno od 6 do 19 sati.

Kako je saopšteno iz JKP „Gradske pijace“, sve pijace koje se nalaze u sistemu ovog preduzeća rade od 6 do 19 časova u cilju omogućavanja snabdevanja građana zdravim i visokokvalitetnim namirnicama.

Pošte

U Srbiji danas radi ih ukupno 39.

Povezane vesti:

U pitanju su dežurne pošte u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i drugim većim gradovima, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

U Beogradu, pored Glavne pošte u Takovskoj 2 i pošte na aerodromu Nikola Tesla, koje rade uobičajeno – non-stop, rade i pošte u tržnim centrima i druge dežurne pošte.

Dežuraju i pošte u Zrenjaninu, Pančevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Šapcu i na Zlatiboru.

Po neizmenjenom radnom vremenu, rade pošte na graničnim i administrativnim prelazima – non-stop, osim pošte na Graničnom prelazu Čukarka, koja radi od 7 do 18.30 časova.

Parking servis u Beogradu i Novom Sadu

Danas zbog obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu beogradski „Parking servis“ neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima Beograda, a zatvoreni su i šalteri za rad sa strankama u Takovskoj 31 i Mileševskoj 51.

Sve javne garaže su otvorene, posebna i SMS parkirališta i radiće celog dana po uobičajenom sistemu naplate, kao i „pauk“ služba za prenos nepropisno parkiranih vozila.

JKP „Parking servis“ Novi Sad danas ne naplaćuje parkiranje.

„NS bike“ sistem tokom praznika radi nesmetano, a novi korisnici mogu da se registruju nakon praznika, saopštilo je ovo lokalno komunalno preduzeće.

GSP

Na svim gradskim, prigradskim i lokalnim linijama danas se primenjuje red vožnje za nedelju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare