Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nakon dana pauze, danas se nastavlja imunizacija građana u Srbiji. Prema premijerki Ani Brnabić, u Srbiji je do sada vakcinisano 438.000 ljudi.

Hale tri i 11 Beogradskog sajma, gde se inače obavlja vakcinacija, juče su dezinfikovane od strane ekipe Zavoda za biocide.

Pored hala Beogradskog sajma, dezinfikovani su i domovi zdravlja u kojima se obavljala vakcinacija građana.

Danas bi takođe trebalo da stignu nove doze vakcine Fajzer / Bajontek, prema najavama premijerke Brnabić.

Do sada je u Beogradu vakcinisano više od 50.000 ljudi.  Revakcinacija počinje 8. feburara.

Pročitajte još:

Ana Brnabić je juče objavila da Srbija ima potpisan ugovor o nabavci 6.5 miliona doza vakcina. Takođe je izjavila da će početkom ove nedelje biti potpisan novi ugovor, kojim će Srbija dobiti novih 11 miliona doza.

„U ponedeljak ili utorak potpisaćemo dodatni ugovor za 11 miliona vakcina. Srbija je druga u Evropi, odmah iza Velike Britanije, ali je Britanija zbog ogromnih problema sa korona virusom i velikog broja zaraženih, odlučula da revakciniše ljude posle 12, a ne posle tri nedelje, odnosno, praktično daju samo jednu dozu, što kod nas nije slučaj“, rekla je premijerka.

Vlada Srbije je objavila da je naša zemlja sada druga u Evropi po broju vakcinacija na milion stanovnika. Bolja od Srbije po broju vakcinacija na milion stanovnika je samo Velika Britanija, a posle Srbije su Malta, Island, Danska, Slovenija, Rumunija, Litvanija, Irska i Portugalija, tvrdi se u podacima Vlade Srbije.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar