Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U Srbiji će danas u većini predela biti relativno toplo, samo u Timočkoj Кrajini hladnije, oblačno i tmurno tokom celog dana, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Naoblačenje koje je zahvatilo krajnji sever do sredine dana proširiće se i na ostale krajeve uslovljavajući kišu, na visokim planinama sneg pre podne u severozapadnim, zapadnim i jugozapadnim predelima, a posle podne i u ostalim krajevima. Кasnije posle podne na severozapadu, a uveče i u ostalim predelima očekuje se prestanak padavina uz istovremeno smanjenje oblačnosti u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije.

Duvaće slab i umeren vetar, u košavskom području i planinskim predelima i jak, a na jugu Banata i olujni južni i jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od minus jedan do pet stepeni, a najviša od pet u Timočkoj Кrajini do 12 stepeni na zapadu Srbije.

U Beogradu će biti relativno toplo, pre podne se očekuje naoblačenje a od sredine dana kiša dok će uveče biti prestanak kiše a zatim i postepeno smanjenje oblačnosti. Duvaće umeren i jak, jugoistočni vetar. Najniža temperatura će se kretati od tri do pet stepeni, a najviša oko 11 stepeni Celzijusa.

BONUS VIDEO: Novine NOVA za 16.01.2023.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar