Foto: N1

Bojan Bobić, student Filozofskog fakulteta u Beogradu, najavio je u jutarnjem programu "Probudi se" na televiziji Nova S da će se studenti ovog fakulteta danas okupiti, nezadovoljni načinom na koji će se sprovesti rokovi za polaganje ispita i zatražiti reorganizaciju istih.

Bobić je izjavio da studenti zahtevaju da se „kovid rok“ proširi na sve, a ne samo na one koji su oboleli od virusa u ovom periodu, kao i da se smanji školarina.

„Suštinski, kovid rok podrazumeva da ispite polažu samo oni koji su oboleli od koronavirusa. Njima se traži dokumentacija, a oni nisu mogli da je nabave, jer su poliklinike bile zatrpane studentima u ovom periodu. Jako je teško doći do dokumentacije da su stvarno oboleli, tako da zahtevamo da svi imaju pravo da polažu u tom roku, ne samo oni koji su oboleli“, kaže Bobić.

Bobić je u „Probudi se“ istakao i da je drugi problem školarina.

„Druga stvar je školarina. Studenti FIlozofskog fakulteta zahtevaju da 40 odsto školarine bude uplaćeno, kako bi student mogao da polaže, a oni su sada stavili da je to 50 odsto. Studenti su u teškoj materijalnoj situaciji“, kaže on.

Student dodaje i da su veliki problem zgusnuti rokovi, s obzirom na situaciju koja nas je zadesila u prethodnih nekoliko meseci.

„I takođe, imamo problem sa zgusnutim rokovima, tražimo da se reorganizuju, kako bi studenti mogli da ispune sve zadatke prema fakultetu. Jako je bitno da se studenti organizuju na svojim fakultetima, mi se solidarišemo sa svima i sa onim studentima koji su uhapšenima na ovim protestima“, rekao je Bobić.

On ističe da je njihova jedina krivica to što su prisustvovali protestima.

„Jedina njihova krivica je što su bili na protestu i držali transparent i ukazivali na problem u državi“, navodi Bobić.

On je dodao i da bi studenti Filozofskog fakulteta danas trebalo da se okupe i da predstave zahteve Upravi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar