Danas odluka o raspustu: Ministar za povratak u klupe

Društvo 11. jan. 202109:24
Podeli:
onlajn nastava
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Branko Ružić izjavio je da će danas na sednici Kriznog štaba biti doneta odluka o tome da li će školska godina biti nastavljena 18. januara. On je ocenio da nema razloga da se raspust produži i da je on za povratak u školske klupe.

„Smatram da nema razloga za prolongiranje raspusta, ali to će se videti danas na sednici Kriznog štaba. Na koji model nastave ćemo se vratiti i o tome će se odlučiti danas. Načelno sam za povratak u školske klupe, ali sačekaćemo“ rekao je ministar Ružić.

On ja na TV Prva rekao da će svakako svoj stav o tome izneti medicinski deo Kriznog štaba, a da će Ministarstvo prosvete postupiti u skladu s njihovim preporukama.

„Imamo stalnu komunikaciju sa Institutom za javno zdravlje i njihove procene su da nema razloga za prolongiranje početka drugog polugodišta“, rekao je Ružić.

Upitan kom modelu nastave je Ministarstvo bliže, Ružić kaže da smatra da je verovatniji model nastave koji je važio pre uvođenja potpune onlajn nastave, što znači da su đaci starijih razreda osnovnih škola kao i srednjoškolci išli u škole kombinovano, po grupama.

On je rekao da još definitivno nije odlučeno da li se matura odlaže.

Dodao je i da škole, fakulteti i obdaništa nisu mesta gde je bila transmisija kovida 19, a da je prema mišljenju većine roditelja svakako bolje za decu da „normalno“ pohađaju nastavu.

„Velika većina roditelja jeste zainteresovana da uz poštovanje epdemioloških mera deca pohađaju nastavu na konvencionalan način, pogotovo mlađi razredi jer se radne navike ne mogu steći onlajn“ smatra Ružić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar