Sunčan dna, lepo vreme Beograd
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nakon sinoćnog potopa u pojedinim delovima Srbije, danas će biti svežije i pretežno sunčano, osim na jugu i istoku gde će ponegde biti kratkotrajne kiše. Međutim, Republički hidrometeorološki zavod objavio je žuti i narandžasti alarm za petak zbog jakih padavina u nekim delovima zemlje.

Kako je saopštio RHMZ, danas nas očekuje svežije vreme, sa slabim i umerenim vetrom, dok će na severu i istoku Srbije pre podne biti povremeno i jak, severozapadni.

Jutarnja temperatura kretaće se od 15 do 21, a najviša dnevna od 27 do 30 stepeni Celzijusa. U Beogradu će biti pretežno sunčano i svežije. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura biće oko 20, a najviša dnevna oko 28 stepeni Celzijusa.

RHMZ je već za petak objavio novo upozorenje na obilne padavine, koje se očekuju na području južne i istočne Srbije, sa količinom padavina od 20 do 40 mm za 24 sata, lokalno i više.

Za taj deo Srbije u petak upaljen je narandžasti alarm, što znači da je vreme opasno. Prognoziraju se opasne vremenske pojave, takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Foto: Printscreen; RHMZ

U ostalim delovima Srbije objavljen je žuti alarm. To znači da vreme može biti opasno i da je potreban oprez.

BONUS VIDEO Saobraćaj na Pupinovom mostu totalno blokiran usled obilnih padavina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar