Foto: N1

Povodom 9. maja, Dana Evrope, Delegacija Evropske unije u Srbiji organizovaće niz događaja u 11 gradova u Srbiji.

Ovaj praznik prilika je za podsećanje na Šumanovu dekalaraciju, prvi temeljni dokument o nastajanju današnje EU, uz proslavljanje evropskih vrednosti, navodi se na sajtu Delegacije EU u Srbiji.

Centralna proslava Dana Evrope biće organizovana večeras prijemom u Skupštini grada Beograda. Pored toga predviđeno je da EU karavan tokom maja poseti Beograd, Novi Sad, Niš, Suboticu, Vršac, Valjevo, Užice, Negotin, Kragujevac i Kraljevo.

U okviru programa planirana je 3D ulična umetnost – iscrtavanje 3D slika na ulicama u Beograda, Niša i Novog Sada

3D mapiranje zgrada u Beogradu (Skupština grada Beograda), Nišu i Novom Sadu.

Umetničke instalacije biće postavljene u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Večeras će u Beogradu biti osvetljeni Brankov most, Most na Adi, Slavija, Dom Narodne skupštine, palata „Albanija“, zgrada Delegacije EU u Srbiji.

Građani će moći da uživaju u nizu zanimljivih aktivnosti, između ostalih, imaće pogled kroz „vrata“ u nekoliko gradova Evrope poput Amsterdama, Berlina, Beča, Brisela, Dablina, Sibinja, Ljubljane, Rima, moći će da naprave zanimljive fotografije i da vide zanimljive 3D crteže.

Takođe, biće predstavljene i neke od „Priča iz Srbije“, uspešni primeri pomoći EU i preduzimljivosti građana i institucija Srbije kroz interaktivne izložbe.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar