Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Đaci se ne testiraju i nemamo pojma koliko njih je zaraženo, ali pouzdano znamo da ih je mnogo, kažu iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Nastavnika u školama je sve manje jer su inficirani ili u izolaciji zbog članova porodice.

„Pojma nemamo o broju jer se podaci ne objavljuju. Direktori obrazovnih ustanova se žale jer ne mogu da organizuju rad, jer nema ko da menja osoblje. Krizni štab je histerično telo vlade Srbije koje ne pomaže, a  koliko odmaže videćemo na kraju kada zbrojimo gubitke“, kažu u USPRS. Raspust nije produžen iako je to bio stav USPRS, a odbijen je i raniji predlog da zaposleni sa hroničnim oboljenjims pređu na onlajn nastavu.

„Dakle, ovu vlast ne zanima šta misle oni koji izvode nastavu zbog toga što ih ni obrazovanje ne zanima. Poenta je to da je ovde škola nevažna, već propratne aktivnosti poput igraonica , školica, kafića, klubova“, ističu.

Iz USPRS apeluju za pomoć građana naglašavajući da ne šalju decu sa simptomima gripa u školu.  U škole se ulazi sa zebnjom zbog dezorjentisanih signala K Š čija je suluda strategija ‘ako previživimo do sutra videćemo šta dalje’, zaključuju iz USPRS .

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar