Kvantaška pijaca Foto:GO ZZS ŠABAC

Izgradnje druge faze Kvantaške pijace kod Kapitol parka u Šapcu, kako tvrdi stranka Zajedno za Srbiju, odlazi u zaborav "jer su naprednjaci odlučili da parcelu namenjenu za pijacu izdaju kao poljoprivredno zemljište".

„Oglas kojim se pozivaju poljoprivrednici da obrađuju parcelu, objavljen je u novom broju Glasa Podrinja uprkos tome što je prethodna vlast, na čelu sa Nebojšom Zelenovićem, izradila projekat za Kvantaš na ovom mestu i uz pomoć Evropske unije izgradila vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Budući poljoprivredni usevi prekriće vodovodne i kanalizacione cevi u koje je uloženo 33 miliona dinara“ navodi se u saopšenju Zajedno za Srbiju.

Kvantaška pijaca Foto:GO ZZS ŠABAC

Oni navode da je „projekat Kvantaške pijace bio je jedan od najvećih projekata grada Šapca, da je urađen po ugledu na pijace u Ljubljani, a lokacija je opredeljena tako da bude pristupačna kupcima i prodavcima bez obzira na to iz kog kraja dolaze“.

„Projektom je bilo predviđeno i skladištenje robe. Skladištenjem bi se čuvala roba do momenta pogodnijeg za prodaju što bi bilo od izuzetnog značaja za jagodare i malinare iz našeg kraja. Prethodne četiri godine intenzivno je rađeno na izradi projektne dokumentacije, a realizacija je konačno počela izgradnjom vodovodne i kanalizacione mreže“ objašnjavaju iz Zajedno za Srbiju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar