Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Aleksandar Jovanović Ćuta obratio se ispred Ekološkog ustanka predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i naveo da protesti neće biti prekinuti sve dok iz prostornog plana Grada Loznice ne bude bio izbrisan rudnik Rio Tinto i projekat Jadar.

„Grdno se varaš Aleksandre Vučiću, ako misliš da će ispunjenjem dva osnovna zahteva protesti biti zaustavljeni“, naveo je Ćuta u izjavi za Nova.rs i doao:

„Ukoliko skupština grada Loznice na sednici koja mora biti odrzana najkasnije do 15. decembra ne donese odluku o brisanju prijekta Jadar iz pristirnog plana, Ekološki ustanak pozvaće građane na nastavak protesta i blokade puteva sve do ispunjenja konačnog cilja a to je, proterivanje Rio Tinta iz Srbije“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštiće danas odluke koje je doneo u vezi sa spornim zakonima o eksproprijaciji i refrendumu i narodnoj inicijativi, u skladu sa svojim ovlašćenjima.

U najavi iz Predsedništva navodi da se da će se Vučić obratiti u 18.00 iz Palate Srbija i da će govoriti o protestima i kompaniji Rio Tinto, koja je zainteresovana da otvori rudnik litijuma u Srbiji.

Hiljade građana Srbije blokiralo je glavne saobraćajnice u više od 50 mesta u zemlji zbog nezadovoljstva zakonima o eksproprijaciji i refrendumu, kao i zbog kompanije Rio Tinto.

Bonus video: Ćuta za Nova.rs

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare