Aleksandar Jovanović Ćuta, Ekološki ustanak ispred Skupštine
Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Reagujući na optužbe premijerke Srbije Ane Brnabić da su na današnjem protestu prekršene epidemiološke mere, te da je “licemerno” što su na “tom masovnom okupljanju” bili ljudi koji najviše kritikuju vlast, jedan od organizatora “Ekološkog ustanka”, Aleksandar Jovanović Ćuta, za Nova.rs kaže da se predsednica Vlade Srbije ništa ne pita i da je ona samo “splet nesrećnih okolnosti”.

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je večeras, gostujući na Radio televiziji Srbije, da današnji skup predstavlja primer nepoštovanja i neodgovornosti, optužujući učesnike protesta da se nisu pridržavali epidemioloških mera, odnosno da nisu nosili zaštitne maske.

Pročitajte još...

Komentarišući ovu izjavu, Jovanović je istakao da nije važno šta govori premijerka, napominjući da “onaj ko voli svoju zemlju ne dovodi Rio Tinto”

Ana Brnabić i mesto na kojem se nalazi su samo splet nesrećnih okolnosti i nije važno šta ona govori”, rekao je on, dodajući da je kompanija Rio Tinto strateški partner premijerke.

“Tamo gde se pojavio Rio Tinto, tu života više nema, a sad to isto hoće da urade u Loznici. Rio Tinto je došao ovde kako bi raseljavao ljude sa njihovih vekovnih ognjišta. Ono što je za Anu Brnabić posao veka, za nas je propast, jer to ljude proteruje iz njihovih kuća i sa njiva. Ne pita se Ana Brnabić više ništa”, naglašava Aleksandar Jovanović Ćuta.

Podsetimo, u Beogradu je danas, ispred Skupštine Srbije, održan protest pod sloganom “Ekološki ustanak”. U organizaciji skupa učestvovali su brojni ekološki, građanski pokreti koji traže zaštitu prava na zdrav vazduh, vodu i zemlju. Nakon protesta, okupljeni su u dugoj koloni krenuli ka zgradi Vlade Srbije. Ispred zgrade RTS-a aktivisti su tražili dvosatnu emisiju o ekološkoj situaciji u Srbiji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare