Ćuta dobio 5 ari zemlje na mestu gde treba da bude rudnik Rio Tinta

Društvo 22. jul. 202115:57 > 16:21
Podeli:
Foto: Privatna arhiva

Jedan od vođa pokreta Odbranimo reke Stare planine Aleksandar Jovanović Ćuta dobio je od meštana sela Gornje Nedeljice pet ari zemlje na lokaciji na kojoj treba da bude rudnik Rio Tinto.

„Javno poručujem Aleksandru Vučiću, Ani Brnabić,  Zorani Mihajlović, Rio Tintu i svima onima koju planiraju da seljake nasilno sele sa njihovih njiva, gase seoske škole, a našu zemlju natapaju otrovom „samo preko mene mrtvog“, kazao je Ćuta za Nova.rs.

Foto: Privatna arhiva

 

Juče je ekipa Ekološkog Ustanka bila u Gornjim Nedeljicama, Ćuta je hteo da poseti i sedište Rio Tinta.

„Pošto nisu hteli da me prime, jer je navodno isteklo radno vreme rešio sam da uđem sam. i pored protivljenja momka iz obezbeđenja ipak sam ušao na silu i rekao šta imam da im kažem.  Ono što prvo primetiš kad se susretneš sa službenicima Rio Tinta na terenu je strah. Strah zbog zločina u kome učestvuju“, zapazio je Ćuta.

Foto: Privatna arhiva

„Jedini razlog zbog koga su tu je proterivanje seljaka sa njihovih njiva, gašenje seoske škole koju pohađa blizu dve stotine učenika Gornjih Nedeljica i okoline i pretvaranje plodne Jadarske doline u jalovište. Pola sata nakon ovog događaja pojavilo se troje policijskih kola sa maricom ali do susreta sa njima nije došlo jer smo u međuvremenu otišli u obilazak i snimanje terena“, kaže Ćuta.

Pratite nas i na društvenim
mrežama:

Facebook

Komentari

Vaš komentar