Aida Corovic
Aida Ćorović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović kaže povodom raspisivanja javnog konkursa za dodelu četiri televizijske nacionalne frekvencije da televizije N1 i Nova S nisu konkurencija B92 i Pinku.

„Ne možete da budete konkurencija sa nekim ko su, slobodno mogu reći – trovači. Obrazovani sistem i mediji su najodgovorniji za ovakvo stanje u društvu, došli smo u stanje da će ljudi dobrovoljno pristajati na ispiranje mozga. Mi to živimo u punom kapacitetu, van velikih gradova većina ne zna da postoji N1 i Nova S, ne znaju za afere ove vlasti, slušaju mašineriju koja ozbiljno ispira mozak“, rekla je ona.

Kaže da je ono što može da se ncuje čuje na Pink „civilizacijsko potonuće“ i da je nemogućnost da se napravi distinkcija između dobra i zla posledica delovanje takvih medija.

„Vlada uverenje da ako čujete nešto na TV – to je tačno. Imamo zapušteno građanstvo koje nije u stanju da napravi razliku između ukusa i neukusa, to je sadržaj koji podseća na uličarski vokabular. Namerno i svesno zaglupljivanje građana, kad imate tavko građanstvo neće pokazivati otpor. Zapanjena sam kada vidim da pristojan svet gleda rijaliti programe, to nije zabava, sadržaj je banalan i ogavan, šta može da bude zabavno da se vređaju, psuju.“, rekla je Ćorović i dodala:

„Regulatorno telo to neće da vidi, oni su deo mašinerije, neće sami sebe da nagrde, to je sistem spojenih sudova, oni su tu da aminuju takve svinjarije. Bruka je i njihova, jednog dana kada Srbija ozdravi, regulatorno telo će biti izučavano kao primer potonuća i beščašća.“

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO – Gde nestade peta TV frekvencija?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare