Foto:privatna arhiva CLS

"Radnici Ikarbusa prevareni su i ostavljeni na cedilu od strane države i rukovodstva firme, tako da se danas bukvlano nalaze u nemaštini", saopštio je Centar za lokalnu samoupravu (CLS).

Iz CLS-a navode da radnici Ikarbusa ne primaju plate, te da se ne isplaćuju otpremnine za one koji su ispunili uslov za starosnu penziju.

„Za to vreme, kako smo ranije pisali, rukovodstvo firme, netransparentno i bez ikakvog benefita po radnike, iznajmljuje prostor Ikarbusa raznim trećim licima, između ostalog i za servisiranje kineskih autobusa marke ‘Higer’.  Situacija je toliko dramatična da su se radnici Ikarbusa u utorak fizički sukobili sa direktorom Aleksandrom Vićentićem, a „stradao“ je i njegov službeni automobil“, navode iz CLS.

Foto:privatna arhiva CLS

Oni su apelovali na državu da reaguje i da ispuni socijalni program dogovoren sa radnicima 2019. godine, odsno da im se isplate zaostale zarade i poveže radni staž.

„Takođe tražimo da se objave svi ugovori Ikarbusa o servisiranju trećih lica i izdavanju prostora, kao i da se javnosti objasni šta je bilo sa najavljenom saradnjom sa Mercedesom i kasnije navodnim strateškim partnerom ‘Jinlong'“, poručuju iz CLS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare