Foto: Dimitrije Petrović/Nova.rs

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) ocenio je danas da se železnička stanica Prokop u Beogradu neće završiti do 2025. godine jer još uvek nije završena izgradnja nadzemne ploče čiji je rok bio avgust 2021. godine.

Iz CLS su saopštili da je nadzemna ploča preduslov da počne izgradnja stanične zgrade, kao i uredjenje prvog i drugog koloseka.

Glavni radovi na pristupnim saobraćajnicama su planirani tek u 2024. godini i to u iznosu od 1,53 milijarde dinara, dodali su.

Nikola Jovanović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Prema navodima CLS, radove u Prokopu izvodi firma „Elita kop“, koja je u prethodnim godinama izvodila radove i za Vladu Srbije, Vladu Vojvodine, MUP, EPS, Grad Beograd, kao i mnoge druge državne institucije.

Pročitajte još...

Direktor CLS Nikola Jovanović kazao je da Beograd nema glavnu autobusku stanicu i da železnička nije ni blizu završetka i da je to glavno pitanje za novu vlast prestonice.

„Beograd se trenutno nalazi u bizarnoj situaciji da nema glavnu autobusku stanicu, da glavna železnička nije ni blizu završetka, a ne radi ni luka. Sve ovo će jako otežati otpornost prestonice na predstojeću ekonomsku krizu i ovo je pitanje broj jedan za novu gradsku vlast“, izjavio je Nikola Jovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar