Članovi kolegijuma i redakcije NIN-a danas su dali otkaze novoj vlasnici nedeljnika Jeleni Drakulić Petrović. Tim povodom javnosti su uputili saopštenje.

„Nova vlasnica NIN d.o.o. Jelena Drakulić Petrović najavila je promenu koncepcije nedeljnika NIN, ali nas nije uverila da ćemo svoj posao moći i dalje da radimo kako smo dosad činili – beskompromisno i rukovodeći se isključivo imperativima profesionalnog novinarstva“, navodi se u saopštenju koje su potpisali članovi kolegijuma i redakcija nedeljnika NIN.

„Zbog toga smo, oslanjajući se na svoje iskustvo i rešeni da očuvamo profesionalni integritet svakog od nas, odlučili da posao nastavimo u novom nedeljnom listu, u kome ćemo nastaviti da, kao i do sada, radimo u javnom interesu“, zaključuje se u saopštenju kolegijuma NIN-a.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, dugogodišnji glavni i odgovorni urednik NIN Milan Ćulibrk ranije se povukao sa ove funkcije.

Kako piše u saopštenju, Milan Ćulibrk koji je u 2023. otišao u starosnu penziju i potom nastavio angažman u NIN-u, odlučio je da se povuče sa uredničke funkcije koju će obavljati do 8. februara.

„U prelaznom periodu funkciju v.d. glavnog i odgovornog urednika štampanog izdanja NIN-a preuzeće Suzana Lakić, dugogodišnji nagrađivani ekonomski novinar i urednik, sada direktorka kompanije NIN d.o.o, a Nenad Jaćimović će i dalje obavljati funkciju glavnog i odgovornog urednika sajta“, zaključuje se.

Doskorašnja zamenica glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN Vesna Mališić izjavila je nedavno da nije prihvatila ponudu menadžmenta da bude urednik „istraživačkog tima NIN-a“.

Ona je tada za agenciju Beta kazala da je napustila tu redakciju, ali ne i novinarstvo.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Kompanija „Ringier Srbija“, u čijem je vlasništvu „Blic“, prenela je krajem avgusta celokupan vlasnički udeo u NIN-u svojoj generalnoj direktorki Jeleni Drakulić. Tada je poručeno da novi vlasnik neće uticati na rad i uređivačku politiku redakcije štampanog izdanja NIN.

Prvi broj NIN objavljen je 1935. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare