Tanja Jovanovic
Tanja Jovanović Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Krizni štab, prema najavama, zaseda ove nedelje. Još uvek ne znamo precizno kada, ali znamo da će jedna od tema biti i produžetak jesenjeg raspusta, koji bi prema zvaničnom kalendaru trebalo da počne 11. novembra. Virusolog i članica Kriznog štaba Tanja Jovanović smatra da bi duži jesenji raspust zaista mogao da pomogne i zauzda širenje virusa.

„Deca treba da imaju raspust tri dana, plus vikend, ali spojićemo tu nedelju najverovatnije i to će biti ukupno devet dana“, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Da će se o produžetku jesenjeg raspusta diskutovati na narednoj sednici Kriznog štaba potvrdio je i ministar prosvete Branko Ružić.

Naša sagovornica, Tanja Jovanović, smatra da bi duže odsustvo dece iz škole moglo da ima efekta

„Zbog korone, ali i zbog drugih virusa bilo bi važno da se preduzmu protivepidemijske mere, uključujući i produžetak jesenjeg raspusta. To bi moglo da pomogne“, smatra Jovanović.

Ona podseća da ulazimo u period kada virusi caruju, a uskoro se očekuje i virus gripa, koji je već izolovan u okruženju.

Ona je prokomentarisala i aktuelne mere protiv koorne.

„Dobro je što su propusnice uvedene, ali trebalo bi da traju 24 sata. Još uvek imamo visoke brojeve“, kaže Jovanović i napominje da je to njeno lilno mišljenje.

Ona smatra da treba uvesti oštrije mere, ali da to nikako ne podrazumeva policijski čas.

„Na dve nedelje zatvoriti sva kritična mesta posle 17 časova. Mogu da budu otvorene prodavnice, apoteke, benzinskie pumpe, sve ono što je neophodno“, napominje naša sagovornica.

Bonus video:  Dr Tanja Jovanović – Da li nas je Krizni štab zaboravio?

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar