Foto: Shutterstock, Nova.rs

Nakon što je portal Nova.rs objavio svedočenje Branka B. koji je naveo da je za porođaj supruge u KBC Zvezdara platio 400 evra, brojni čitaoci ostavljali su u komentarima svoja iskustva, otkrivajući mračnu stranu srpskih porodilišta i tarife koje se naplaćuju da bi ste na porođaju prošli što sigurnije i bezbolnije.

Branko B. je u svom svedočenju naveo da je tadašnja glavna sestra porodilišta njemu tražila cifru od 250 evra za nju, 100 za načelnicu i 50 za babicu, ako želi da sve prođe u najboljem redu.

Ovo je kao bumerang pokrenulo lavinu drugih iskustava.

Čitalac potpisan kao Petar navodi da je u dva navrata, 2000. i 2001. dao tadašnjih 500 maraka kako bi obezbedio „normalan“ porodđaj svojoj suprzi.

„500 DM 2000. Kraljevo,isto toliko 2001. Plus privatno pregledi kod istog doktora 20DM po pregedu, ne sećam se koliko je pregleda bilo“ ,naveo je on.

Svoje iskustvo podelio je čitalac potpisan kao Marko, koji je naveo da je različitim ustanovama davao novac.

PROČITAJTE JOŠ

„500e Narodnog Fronta, 500e Višegradska,naravno plaćaš opet apartman zasebno , ovo po 500e mora doktorima na ruke i naravno ako hoćeš da ti na ženi ne štede na anesteziji, anesteziolog trazi minimum 400e“, iskustvo je ovog čoveka.

Senka piše da u Somboru „samo porođaj košta 500 evra“.

Hapšenje zbog mita u bolnici

U leto 2016. godine, lekar zaposlen u KBC Zvezdara, uhapšen je zbog postojanja sumnje da je primio mito. Policija je tada u saopštenju navela da se sumnja da je lekar zahtevao novac od pacijenta da bi izvršio operaciju, kao i da je od njega krajem jula u svojoj kancelariji primio mito u iznosu od 400 evra.

BONUS VIDEO: Doktorka iz Šapca porodila trudnicu u sanitetskom vozilu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare