Ilustracija Foto:N1

Više hiljada meštana opštine Ćićevac od četvrtka nemaju vodu za piće zbog pucanja cevi na Moravskom koridoru, a procene su da će cela situacija trajati između pet i sedam dana. Iz vodovoda i vlasti su se oglasili zvaničnim saoštenjem, ali građani su besni jer nemaju vodu za piće, kao ni tehničku za pranje.

 

Ivan Rajić iz Ćićevca je ogorčen, priča za Nova.rs da su njegovi sugrađani očajni i da ne znaju jer će konačno problem biti rešen.

Posted by JKSP Razvitak Ćićevac on Wednesday, March 31, 2021

„Imamo problema sa vodom od juče, zvaničan stav opštine je da će doći za pet ili sedam dana. Ćićevac u doba pandemije nema vodu“, priča Rajić za naš portal.

On je naveo da je građani nemaju čak ni tehničku vodu za pranje, te da je situacija još gora zbog pandemije koronavirusa.

„Oni su neke cisterne doneli, ali to iskreno nije dobro rešenje. Opština se samo oglašavala da nećemo imati vodu, ali nikakve detalje nam nisu rekli. Građani su prilično revoltirani celokupnom situacijom i ja sam inicirao da se tuži „Vodovod“ ili firma koja radi Moravski koridor“, rekao je Rajić i dodao da se za sada ne planiraju protesti.

Ćićevac, dok traju radovi na sanaciji kvara Foto:printscreen/facebook.com/JKSP-Razvitak-Ćićevac

Meštani opštine Ćićevac od 31. marta nemaju vodu za piće, usled havarije na magistralnom cevovodu Kruševac-Ćićevac,  navodi se na zvaničnoj stranici JKP „Vodovod“ Kruševac.  Bez vode su korisnici na području pomenute opštine i Stalaća, snabdevanje građana biće organizovano putem cisterni za vodu.

Takođe, doneta je odluka o proglašenju vanredne situacije za deo teoritorije opštine Ćićevac zbog nedostatka vode za piće.

Ilustracija Foto:N1

„Vanredna situacija se proglašava zbog nedostatka vode za piće izazvane havarijom magistralnog cevovoda za vodosnabdevanje stanovnika naseljenih mesta i sprovođenja operativnih mera i spasavanja“, navodi se u odluci koji je donela predsenica opštine dr Mirjana Krkić.

Portal Nova.rs pozvao je Štab za vanredne situacije opštine koji su nam rekli da šest od 10 naselja nema vodu za piće, što je negde oko 2800 domaćinstava.

„Juče smo proglasili vanrednu situaciju za deo teritorije koji čini šest naseljenih mesta. To je oko 2800 domaćinstvava pa to možete da pomnožite sa tri i dobićete broj stanovnika koji koristi vodu. Podelili smo nadležnosti oko toga ko organizuje i cisterne, dakle mislim na nas i Kruševac. U svakom naseljenom mestu ima cisterna za piće“, rekla je članica Štaba za Nova.rs.

Ilustracija voda za piće Foto:EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Ona je rekla da je kriv izvođač radova na Moravskom koridoru.

„U pitanju su neki Turci, ali nisam sigurna. Za sada nismo planirali tužbu, čekamo prvo da se završi ova situaciju, juče nismo ni stigli da pričamo o tome“, zaključila je članica Štaba.

Naš portal kontaktirao je i samu opštinu Ćićevac, a na naše pozive odgovorila je Jovana Popović iz kabineta predsednika opštine. Ona je rekla da se sve informacije mogu naći na sajtu opštine, te da su meštani zbrinuti vodom za piće.

„U vezi sa tehničkim informacijama koje se tiču samog kvara, ne možemo dati adekvatne informacije. Stanovnici naše opštine su zbrinuti vodom za piće i tehničkom vodom, kao i škole i vrtić. Nadamo se brzoj sanaciji havarije“, rečeno nam je iz opštine Ćićevac.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar