Foto: privatna arhiva; Vesna lalić/Nova.rs

Ćerka Blagoja Jovovića Karina izjavila je da je porodica sa radošću i zadovoljstvom prihvatila vest da je ulica u Beogradu dobola ime po njenom ocu.

Ona je to izjavila za Večernje novosti, nakon što je obaveštena da je Skupština grada Beograda odlučila da Zagorska ulica u Zemunu dobije ime po Jovoviću, koji je 1957. godine u Argentini pucao u ratnog zločinca Antu Pavelića.

„Beograd je srce srpskog naroda i lepo je što glavni grad ne zaboravlja velike sinove našeg naroda. To je trenutak velikog ponosa, a za nas, njegovu porodicu, a verujem i za sve Srbe koji žive u Argentini“, rekla je ona.

Ona je kazala i da će porodice, ukoliko se granice Argentine otvore, krajem decembra doći u Srbiju i Crnu Goru i prošetati se ulicom koja nosi ime po njenom ocu.

Kako je rekla ona, njen brat i dve sestre saznali su da je Jovović pucao u Pavelića 1998. godine, kada i svi drugi, odnosno kada je Jovović to priznao u javnosti.

Saznajte sve o promenama naziva ulica:

Razumeli smo razloge zbog kojih nije pričao sa nama o pucnjima u Pavelića 1957, rekla je.

„Želeo je da nas sačuva od nečega što mi u mladom uzrastu ne bismo mogli da razumemo“, rekla je ona i dodala da su iz očeve priče saznali i za žrtve Jasenovca, kojima su, kako kaže, čak i nemački nacisti bili užasnuti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare