Nakon poplave i havarije koja se desila rano jutros u samom centru Beograda, situacija u ulici Kraljici Marije, (nekadašnja 27. marta) se normalizuje, ali sudeći prema nadležnih iz gradskih preduzeća, kvar će biti sanirana tek oko ponoći.

Nakon što je pukla cev u ulici Kraljice Marije na opštini Palilula, Gradski vodovod,  gradsko osvetljenje, JKP Parking servis izašli su na lice mesta kako bi sanirali poplavu.

Pucanje cevi i totalni potop ulice dogodio se jutros u 6.40. Mesto gde je pukla cev nalazi se ispod tramvajske šine na stanici Tehničkih fakulteta, dok se iznad cevi nalazi bandera na kojoj je povezana mreža za kretanje tramvaja.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kako prenosi reporter Nova.rs koji se nalazi na licu mesta, krater veličine 4×2 metra još uvek stoji otvoren, bandera je iskrivljena i preti svakog trenutka da padne. Od građana koji žive u ovoj ulici smo saznali da su polako počeli da dobijaju vodu, ali se plaše pada bandere.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Jedan od stanovnika ove ulice nije želeo da se snima, samo nam je ukratko rekao:

„Ovo od starta nije rađeno kako treba, ko je kriv ovde sad pitam se. Nadam se da neće bandera pasti, a vidite da je mogla to bi tek bila havarija. Samo nešto fušere, i nikako da urade nešto od početka do kraja kako treba“, rekao nam je mladić.

Trenutni se radi na saniranju problema, polovina ulice je zatvorena za saobraćaj a vozila koja su bila parkirana uklonjena su.

Kako se navodi, iz „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“ je objašnjeno da u ovakvim situacijama dolazi do povlačenja vode iz svih delova sistema, pogotovo kada se desi odvaljivanje cevnog materijala i da je zato količina vode bila ogromna.

„Česte promene vremena uzrokuju dinamička opterećenja, ali i veća potrošnja, zbog čega mogu da se dese kvarovi, ali je, naveli su u BVK-u, sistem stabilan“, piše u saopštenju.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Dodaje se da je pukla cev profila 700 i da je magistralna što je, kako se dodaje, veći kvar u odnosu na druge, manje koji su se dešavali ovih dana.

Bonus video: Posledice poplave u ulici Kraljice Marije

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare