Đorđe Antić Foto: Privatna arhiva Đorđa Antića

Zatrčao sam se prema bazenu. Skočio. Noge su mi se u vazduhu prebacile preko glave. Uleteo sam u vodu udarivši glavom direktno u dno bazena. Odmah mi je utrnulo celo telo. Zbog velikog odraza, uskočio sam sa veće visine u bazen dubine od samo 90 centimetara, priča Vranjanac Đorđe Antić (25) o povredi vrata koja mu se, pre četiri godine, dogodila u Grčkoj i zbog koje je ostao u invalidskim kolicima.

Dok je tih 15 sekundi bio u vodi, koliko je trebalo njegovom drugu da ga izvuče iz bazena, „ceo život mu je prošao pred očima“, situacije za koje nije mogao ni da zamisli da će ih se setiti.

„Pokušao sam da zamahnem rukom i što pre izađem iz vode. Međutim, ruka nije funkcionisala. Teško je bilo, imao sam 21-22 godine, zdrav, prav i onda – puf! Sekunda ti promeni život. I tebi i tvojim najbližima, porodici“, izjavio je Antić i nastavio:

„Bazen je bio dugačak, nikoga nije bilo u tom delu, ali je, srećom, kolega koji nije hteo sa mnom da pliva bacio pogled i video kako ne izlazim iz vode. Dozivao me je, ali ja nisam mogao da se odazovem, ni da podignem glavu. Rekao sam sebi: ‘Kad si bio frajer da skočiš, sad budi frajer pa izdrži što duže možeš kako bi te neko spazio i izvukao iz bazena’. Drug je shvatio da je nešto ozbiljno, skočio u bazen i izvadio me. Kako mi je on pričao, celo telo mi se treslo.“

Bio je u Grčkoj, na praktičnoj nastavi sa svojim kolegama sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

„Hteo sam da se rashladim posle ručka i predložio kolegi da se okupamo, ali on nije pristao. Rekao sam mu da idem da se rashladim i da se vraćam. Istog trenutka, posle skoka, znao sam šta mi se dogodilo. Oko mene su se okupile kolege i profesori, govorili kako mi nije ništa, da je u pitanju šok od udarca. Rekao sam im: ‘Ljudi, nemam 12 godina, nema potrebe da mi pričate bajke’. Ne plačem, ne vrištim, smiren sam, čekam da dođe Hitna pomoć i da me sastave. Bio sam svestan da ne mogu ništa da promenim“, priseća se Đorđe.

Hitna pomoć ga je prevezla do najbliže lokalne bolnice, a onda ga lekari transportovali za Solun kako bi ga operisali, i tada je počeo da gubi svest.

Celu priču ovog Vranjanca pročitajte na portalu Danas.

BONUS VIDEO – Zašto rampe i liftovi za osobe sa invaliditetom nisu deo urbanističkog plana 

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar