Branko Čečen Foto: Ivan Dinić/Nova S

Po tome koliko široko i duboko će ići tužilačka istraga, po brzini i efikasnosti istražnog postupka, videćemo da li se ozbiljno ide na jednu kriminalnu grupu ili ne, izjavio je direktor Centra za istraživačko novinarstvo (CINS) Branko Čečen, u intervjuu za Istinomerov podcast.

„Bez obzira na to što je ovo državna kriminalna grupa, pod njihovom zaštitom, i što je ovo sada odjednom eksplodiralo iz razloga koje ćemo verovatno tek saznavati i koje možemo samo da pretpostavljamo, i dalje je to ozbiljno organizovana kriminalna grupa za koju svi treba da budemo srećni što je razotkrivena i pohapšena“, ocenio je Čečen.

On je istakao da je vrlo sposoban tužilac postavljen da vodi ovu priču i konstatovao da organizovani kriminal nestaje kada se upali svetlo.

Pitanje je sada da li će se svetlo usmeriti samo na Veljka Belivuka i njegovih 17 ili 18 saradnika, dok će se ostali provući i potražiti novu grupu kriminalaca s kojom će da rade, predočio je Čečen.

„Mislim da su i policija i tužilaštva puni policajaca i tužilaca koji bi vrlo rado radili svoj posao“, naglasio je Čečen, ali je problem u političkom rukovodstvu, u načinu izbora sudija i tužilaca.

„U tom čeličnom stisku, što koruptivnom, što represivnom, kojim izvršna vlast i politička vlast, koja je očigledno udružena i s kriminalom i s velikim biznisom, drži pravosuđe“, rekao je Čečen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar