Šodroš Novi Sad protest Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Naša poznata glumica Svetlana Ceca Bojković obratila se danas telefonom pripadnicima policije koji se nalaze na Šodrošu, gde čuvaju radnike i mašine oko prostora na kojem će biti gradilište budućeg mosta preko Dunava.

„Dragi ljudi, ja znam da ste vi plaćeni i da je to vaš posao, da za to primate novac, sve to razumem. Ali mislim… Nemojte da se sukobljavate… Nemojte da se sukobljavate sa svojim građanima, situacija je zaista grozna i pokušajte da razumete. Možda mnogi od vas i razumeju. Odrecite se od ovih stvari, da se sukobljavate, tučete, mislim, nemojte. Bolje stanite na njihovu stranu (građana), jer to je prirodno. Nemojte da dozvolite da se naša zemlja tek tako prodaje i unakažava“, rekla je Bojković na spikerfon ispred kordona policije.

Na Šodrošu su danas, treći dan, nastavljeni protesti aktivista koji se protive izgradnji mosta u tom delu Novog Sada

Na Kameničkoj adi trenutno je prisutno oko dvadesetak pripadnika policije i isto toliko aktivista koji ne žele da se sklone dok se radovi ne prekinu.

Ranije danas, i glumica Anita Mančić pozvala je građane Novog Sada, Beograda, Vojvodine i cele Srbije da podrže aktiviste koji se protive gradnji na Šodrošu.

„Svaki čovek koji voli svoju zemlju, ne prodaje je, ne uništava je. Ne postoji ta cena, taj interes zbog čega bi čovek koji voli svoju zemlju nju prodavao bilo kome“, navela je ona u objavi na Instagramu.

Aktivisti „Šodroš survivor kampa“ naveli su da je jutros na obalu Dunava, na Kameničku adu u Novom Sadu, stigla mašina „Milenium tima“, koje bi na tom prostoru trebalo da obave deminiranje.

Prisutni su bili pripadnici policije, privatnog obezbeđenja, radnici kineske kompanije China Road and Bridge Corporation (CBRB), koji su pre dva dana podigli ogradu oko prostora na kojem će biti gradilište budućeg mosta preko Dunava.

BONUS VIDEO: Mašine „Milenijum tima“ stigle na Šodroš: Aktivisti pozivaju poslanike i građane da odmah dođu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare