Foto:Shutterstock

Kompanija CarGo Technologies i Udruženje građana CarGo su povodom 30. maja, Svetskog dana borbe protiv multipla skleroze, obezbedili besplatne vožnje udruženju MS platforma Srbije, koje se sa više od 2.000 članova bori protiv te bolesti.

U saopštenju se navodi da je direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić potpisao ugovor o donaciji sa predsednicom Udruženja MS platforma Srbije Natašom Sretenović, a tom prilikom je naveo da ta podrška za sve sa multipla sklerozom treba da pokaže „da nisu sami u svojoj borbi za život“.

„Nismo se dvoumili kada su nas pozvali za pomoć i verujemo da ćemo i ovom akcijom uticati na poboljšanje kvaliteta života obolelih od multipla skleroze. Nažalost, usled teške finansijske situacije izazvane koronom, nismo mogli da izdvojimo sredstva u iznosu u kom smo planirali, ali garantujemo da će rastom prihoda rasti i naša pomoć“, rekao je Guberinić.

Predsednica Udruženja MS platforma Srbije, koje je nedavno postalo član Evropske MS platforme, kazala je da će zahvaljujući podršci CarGo, obolelima biti lakše i bezbednije da stignu na neophodne terapije.

„Ova podrška nam veoma znači jer će olakšati lečenje svih obolelih. Želimo da pozovemo i ostale kompanije da se uključe i pomognu, ne samo nama nego i ostalim udruženjima koja se bore za bolje lečenje i bolji kvalitet života obolelih od raznih bolesti. Zajedno možemo da promenimo Srbiju na bolje“, kazala je Sretenović.

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv multipla skleroze danas će u Beogradu narandžastom bojom biti osvetljena Narodna skupština, Most na Adi, Most Gazela, Brankov most i Palata Albanija, jer je to boja koja iskazuje podršku obolelima od te bolesti.

U Srbiji je trenutno više od 9.000 obolelih od multipla skleroze, dok je terapija dostupna tek za oko 12 odsto obolelih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar