Foto: VJ Čačak

Vatrogasci preobučeni u "Božić Bate" darivali su danas decu koja su, nažalost, najradosniji hrišćanski praznik morali da provedu na odeljenju pedijatrije Opšte bolnice Čačak. Oni su se hrabro, kao i što čine boreći se da ljudima spasu živote, spustili sa krova te zdravstvene ustanove i uručili mališanima poklone za Božić.

„Ideja je potekla od svih nas. Želeli smo da obradujemo mališane koji su ovaj naš naveći praznik dočekali u bolnici.Organizvali smo se zajedno, prikupili novac i kupili paketiće za decu“, kaže za Nova.rs dežurni vatrogasac Vatrogasno-spasilačke jedinice u Čačku. Prema njegovim rečima mališani su bili oduševljeni time, budući da su se spustili sa krova bolnice i uručili im poklone.

Foto: VJ Čačak

„Biti human, pomagati kad je potrebni, davati podršku u teškim vremenima i pre svega čovek, to zapravo znači biti vatrogaac“, poručili su pripadnici VJ Čačak.

Vršilac dužnosti portparola Opšte bolnice Čačak i pomoćnik direktora za nemedicinski sektor, Jovana Luković kaže da je rukovodstvo te ustanove sa oduševljenjem prihvatilo ideju vatrogasaca.

Foto: VJ Čačak

„Ovo je prvi put da „Božić Bate“ silaze sa krova i daju poklone našim pacijentima. O tome svedoče i osmesi dece i dežurne ekipe na pedijatriji. Na odeljenju ima devetnaestoro mališana, a nakon toga će darove dobiti i dečica koja su na hirugiji i ORL-u“, kaže Luković.

Foto: VJ Čačak

Podseća i da je Božić najradosniji hrišćanski praznik, te da svi treba da ga provedu u krugu porodice i svojih najmilijih.

„Sticajem okolnost ova dečica nisu to mogla i želja VJ Čačak, ali i nas zaposlenih u Opštoj bolnici je bila da praznik pamte po lepom“, istakla je Luković poželevši im brz oporavak i odlazak kući.

Ona je izrazila uverenje da će ovakav događaj postati tradicionalan i zahvalila propadnicima VJ na divnom gestu.

BONUS VIDEO Deda Mrazovi obradovali mališane u pirotskoj bolnici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar