Foto:Privatna arhiva

Svako od nas ima talenta za određene stvari, međutim, pitanje je da li će on sa godinama "isplivati", kaže za Nova.rs, Milica Vuković koja svojim čarobnim dekoracijama ulepšava mališanima rođendane, zaljubljenima venčanja, pojedincima i sobe, kuće.

Iako ekonomista po struci, ona je rešila da svoje školsko zvanje ostavi po strani i pre sedam godina je došla na ideju prilikom razgovora sa svojim prijateljem koji se bavi fotografijom, Rajkom Milojevićem. Prve ukrase je samostalno napravila pre pet godina, pre svega iz velike ljubavi prema svemu što je lepo, da bi se kasnije ispostavilo da će to biti njena osnovna i jedina delatnost. Njeni, pa možemo ih slobodno nazvati, umetnički radovi, sada završavaju na brojnim evropskim i svestskim destinacijama.

Foto:Privatna arhiva

„Iskreno, kao mala sam mnoge stvari videla drugačije i smatram da se ta kreativnost sa godinama nesvesno razvijala kod mene. Svako ko mi se obrati za usluge, naravo, želi da njegov dan bude jedinstven. Zbog toga imam veću odgovornost i domaći zadatak da prevaziđem sebe i ispunim očekivanja korisnika usluga koji ima apsolutno poverenje u mene što smatram veoma važnim. Sve teme detaljno analiziramo zajedno, ja predočim brojne mogućnosti i tako dođemo do finalnog rezultata“, objasnila nam je Milica.

Na naše pitanje koju dekoraciju bi mogla da izdvoji kao najlepšu, ona kaže da su joj sve veoma bitne i važne, upravo zbog ljudi za koje ih je „stvarala“ , te da se svakoj maksimalno posveti kao da je jedna jedina. Prema njenim rečima, da bi došla do savršenstva u svojim delima koristi brojne društvene mreže, ali se savetovala i sa nekim evropskim stručnjacima i „pokupila“ puno znanja od njih kada je ovaj, sada za nju posao, u pitanju.

„Volim da radim sa ljudima, imamo lepu komunikaciju i uvek se trudim da ih maksimalno ispoštujem. Kao i svakog frilensera moj posao me ispunjava jer ga radim sa mnogo ljubavi. I nikada mi nije teško da nekada u jednom danu pređem par stotina kilometara, često ostajem do kasno budna kako bih našla najidealnije rešenje za određeni događaj“, nastavlja priču ova mlada Čačanka.

Milica kaže da se najviše obraduje kada vidi finalnu postavku svojih „umetničkih čarolija“ i reakcije onih za koje ih je pravila. Bilo je tu svega, od osmeha do suza radosnica, zagrljaja, poljubaca…

„Imala sam situacije da mlada ne može da se odvoji od svog bidermajera, pa mama kada je vidi pokvari šminku, a tata, ma koliko mu je to pre svega bilo nebitno, bude oduševljen i zasuze mu oči“, priseća se Milica. Njoj je dekorisanje jedina delatnost, ali i izvor prihoda, a ova godina je obeležena pandemijom koronavirusa, ali ova devojka nije sedela skrštenih ruku. Kako kaže vreme je posvetila istraživanjima, obuci i razmišljanjima o sledećoj sezoni za koju se nada da će se destiti kroz nekoliko meseci.

„Pripremam dosta novih projekata, drugačijih prica, do sada neviđenih, jer posle ove velike pauze planiram povratak na velika vrata. Imala sam dovoljno vremena da spoznam nove mogućnosti ovog posla. U ovom teškom vremenu koje je sve nas poremetilo mnogima smo, bezkontaktnom dostavom, cvetnih buketa i balona, vraćali nadu, izmamljivali osmehe i pričinjavali zadovoljstvo“, ispričala nam je Milica. Interesovalo nas je da li i sebi, kao i drugima priredi neko iznenađenje povodom rođendana ili nekog drugog događaja, međutim, kako navodi, uglavnom ih dočeka radno. Jedino su je ove godine sestra i nekoliko drugarica prvi put iznenadile, a ništa nije posumnjala. Kada je u pitanju komunikacija sa ljudima iz inostranstva koji su zainteresovani za njenih ruku dela planovi traju i po nekoliko meseci, uglavnom preko vibera, instagrama i veoma se brzo sporazumevaju.
„Nikada nisam izbrojala koliko sam dekoracija napravila jer mi je na prvom mestu važan kvalitet, a ne kvantitet. Najsrećnija sam kada vidim srećna lica onih za koje radim, učinim njohove događaje nezaboravnim i bajkovitim, a kreativnost i ljubav su moje drugo ja,“, zakljućila je Milica u razgovoru za Nova.rs.

Foto:Privatna arhiva

Andrijana Marić, majka dvoje dece, kojoj je Milica radila dekoracije za dečije rođendane, kaže za naš portal da je prezadovoljna njenim „pravim umetničkim delima“.
„Oduševljena sam svim detaljima njenih dekoracija, a posebno stolom na kome smo trebali da ugasimo prve rođendanske svećice. Svaki detalj je bio do tančina isplaniran, a naročito me je fascinirala njena posvećenost svim sitnicama. Praktično smo razgovarale pojedinačno o svakom balonu, čaši, kapici…“, rekla nam je ova Čačanka.

 

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)