Nina Perišić, Čačk, pomoć, humanitarna pomoć, lečenje
Foto: Humanitarna fondacija/Budi human

Bazeni u Čačku počinju sa radom 18. juna, a rukovodstvo SC "Mladost" donelo je odluku da prvi dan rada bazena bude humanitaran. Svi oni koji tog dana budu posetili bazen umesto kupovine ulaznice ostaviće dobrovoljni prilog u humanitarne kutije koje će biti postavljene na ulazu, a sredstva će biti namenjena za pomoć devetogodišnjoj Nini Perišić. Takođe, čitave sedmice biće organizovano nekoliko humanitarnih akcija, poručuju iz ove ustanove.

SC „Mladost“ se priključio sakupljanju neophodnih sredstva za lečenje Nine. Ova mlada devojčica je učenica Osnovne škole Sveti Sava i građani Čačka, ali i cele Srbije uključili su se u prikupljanje pomoći, kako bi ona imala srećno i bezbrižno detinjstvo poput ostale dece.

Na otvorenom terenu Sokolane, kako navode iz ove sportske ustanove, već danas počinje prvi memorijalni turnir u basketu posvećen tragično nastradalom maturantu Gimnazije Urošu Josipoviću.

„Uroševi drugovi su pokrenuli inicijativu za organizaciju ovog turnira, kako bi sačuvali sećanje na svog druga i njegov na žalost prerano ugašen život. Sva sredstva koja budu prikupljena od kotizacije biće uplaćena na račun za pomoć Nini, a svi učesnici i gledaoci mogu u humanitarne kutije u skladu sa svojim mogućnostima dati dobrovoljan prilog koji će takođe ići na istu adresu“, kažu u ovoj ustanovi.

U subotu i nedelju na prostoru gradske plaže biće organizovan Humanitarni bazar za Ninu. Svi posetioci najpopularnijeg dela grada biće u prilici da kupe ponuđene proizvode, a sav prihod ide za lečenje Nine. Decu na plaži će zabavljati animatori, a biće organizovani mnogi propratni sadržaji. Bazar će trajati tokom celog dana, tako da će svi posetioci biti u prilici da budu humani.

U akciju su se uključili i poznati čačanski fudbaleri Darko Lazović, Filip Mladenović i Marko Milinović. Oni su ponudili svoje originalne dresove klubova za koje nastupaju koji će biti ponuđeni na humanitarnoj aukciji. Početna cena dresova je 20 hiljada dinara, a sav prihod će biti prosleđen na račun za lečenje male Nine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar