Foto: Shutterstock

Grad Čačak i zdravstvene ustanove u tom gradu, za slučaj da se ukaže potreba za dodatni smeštaj pacijenata zaraženih virusom korona pripremile su privremenu kovid bolnicu u sportskoj hali "Mladost".

To je učinjeno, kako je za Glas zapadne Srbije kazao gradonačelnik Čačka Milun Todorović, odlukom Vlade Srbije i to da bi bili spremni u slučaju da dođe do većeg zaražavanja.

Kako je precizirao, dosta je potencijalnih pacijenata iz Moravičkog okruga, pre svega iz opštine Ivanjica.

„Nažalost, to su uglavnom pacijenti u starijoj životnoj dobi i dolaze sa veoma teškim kliničkim slikama“, naveo je Todorović.

Dodaje i da u Čačku postoji Dom za stare sa 80 korisnika, kao i Okružni zatvor, ali i sistemi u kojima je veliki broj zaposlenih.

Todorović je naglasio da je za slučaj potrebe, za Plavu halu u Atenici obezbeđeno 60 kompleta boca sa medicinskim kiseonikom i svi potrebni aparati i oprema, kako bi svi pacijenti imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu i kvalitetnu negu.

Epidemiološka situacija u Čačku je, prema mišljenju Todorovića, stabilizovana i to pre svega zahvaljujući odgovornom ponašanju građana koji u najvećem procentu poštuju sve propisane mere od kako je proglašena vanredna situacija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar