Nis tvrdjava
Parkirani autobusi ispred niške Tvrđave Foto:BETAPHOTO/BILJANA LJUBISAVLJEVIC

Kako danas izgleda parkiralište uz samu nišku Tvrđavu sa koga su, pre mesec dana, proterani prodavci polovne robe, mahom socijalni slučajevi iz tog grada? Zakupac tog prostora, čija je firma registrovana i za izdavanje trećim licima, tvrdi da je, zajedno sa inspekcijom koja mu je porušila ogradu, došla i kolona autobusa koja je, praktično, blokirala parking. Najavljuje krivične prijave.

Pošto je preprodavce sa pijace na parkingu pored Tvrđave u subotu, 12. marta, dočekao „katanac“, prešli su reku i sa robom došli ispred Gradske kuće.

„Evo jutros smo došli, nema ni neka tabla da je zatvoreno, ništa…“, naveo je prodavac na buvljaku Bratislav Redžić pre mesec dana.

On je rekao da od prihoda ima 6.000 dinara socijalne pomoći, tehnološki višak postao je posle 20 godina rada u propaloj Elektronskoj industriji.

„Jedini prihod taj mi je buvljak subotom i nedeljom. Šta sakupimo po kantama, po podrumima, na ulici što nađemo – donosimo i prodajemo ovde. I to samo subotom i nedeljom ovde“, rekao je tada Redžić.

Buvljak ili parking: Mesec dana nakon protesta u Nišu problemi prodavaca ostali Foto:N1

Tako je bilo pre mesec dana. Protest, blokada ulice, prizivanje gradonačelnice…

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO – Rušenje objekata na niškoj pijaci

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar