Foto:Shutterstock

Na putu Valjevo-Ljubovija, večeras je došlo do odrona zemlje, zbog čega je saobraćaj na ovoj deonici puta zaustavljen. Takođe, bujica je srušila most preko reke Ljubovije, u blizini ušća u Drinu, na magistralnom putu Ljubovija-Bajina Bašta.

Kako javljaju korisnici društvene mreže Tviter, nevreme koje je večeras zahvatilo Srbiju prouzrokovalo je odron zemlje na deonici puta Valjevo-Ljubovija.

Ugroženo je još pet mostova. Saobraćaj je u prekidu, a voda preti da iščupa i bandere na samom magistralnom putu. U Ljuboviji je poplavljeno najmanje 500 domaćinstava. Nivo reke je za 60 centimetara viši nego u vreme poplava pre šest godina. Povređenih nema. Stanovništvo nije evakuisano, već se samo povuklo na spratove. Nadležne službe su na terenu, pune se džakovi sa peskom, javlja RTS.

Osečina, Krupanj, Loznica i Ljubovija, četiri su opštine gde je danas proglašena vanredna situacija. Najkritičnije je u Ljuboviji, gde je poplavljen centar varošice, 500 domaćinstava, a srušio se i most na magistralnom putu Ljubovija-Bajina Bašta.

U Osečini je poslata žandarmerija zbog kiše koja je padala tokom celog dana, zbog čega je došlo do porasta reke Jadar i njenih pritoka.

Na Kolubari i Obnici proglašena je redovna odbrana od poplava. RHMZ je danas upozorio da Valjevo i okolina u toku noći očekuje obilnije padavine.

Na više mesta u ovim opštinama saobraćaj je u prekidu.

Crveni meteoalarm na snazi je za teritoriju Zapadne Srbije, a u ostatku Srbije na snazi su narandžasti i žuti meteoalarm.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar