Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano 6.736 slučajeva zaraze koronavirusom, dok je od posledica infrekcije kovidom 19 preminulo još 46 pacijenata.

Testiran je 20.561 pacijent, dok je na resiratorima trenutno 225 osoba.

U Srbiji je juče evidentirano 5.389 slučajeva zaraze koronavirusom, dok su od posledica infrekcije kovidom 19 preminula još 43 pacijenta.

Testirano je 15.679 pacijenata, dok se na resiratorima trenutno nalazi 217 osoba.

***

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek kaže za RTS da se razgovara o kovid propusnicama, da su one „na stolu“ i da se čeka finalna odluka.

Očekuje se da u ovoj nedelji bude održana sednica Kriznog štaba, na stolu je odluka i o kovid propusnicama. Ne zna se kada će tačno sednica biti održana, a Mirsad Đerlek za RTS kaže da se čeka finalna odluka o kovid propusnicama.

***

Onlajn nastava od danas će se primenjivati u srednjim školama u tri lokalne samouprave – Ivanjici, Novom Pazaru i Užicu.

Od prošlog ponedeljka treći model nastave primenjivao se u srednjim školama i u Bajinoj Bašti, Lebanu, Lajkovcu, Ljigu, Beloj Palanci i Sremskoj Mitrovici. Kombinovani model nastave u 7. i 8. razredu osnovnih škola od danas se primenjuje u četiri lokalne samouprave – Kragujevcu, Ivanjici, Lajkovcu i Valjevu, a od prošlog ponedeljka takav model nastave odvijao se u osnovnim školama u devet opština i gradova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare